torsdag 19 april 2012

Veckan som va, Barcelona

Påsklovet var grymt skönt, jag åkte med mamma till Barcelona för lite avkoppling och shopping, eller snarare mer shopping än avkoppling. Vi kom fram måndag kväll och gick ut och åt direkt, det hände inte så mycket mer förutom att vi gick en sväng runt stan.
Vi hade inte bokat någon frukost på hotellet så på morgon gick vi rakt över gatan där det låg ett fik och åt där, dom hade allt möjligt! det blev standard med antingen baguette eller focaccia och en croissant till frulle :)

Vi var såklart tvungna att se en match på Camp Nou! dom mötte Getafe och det slutade 4-0, riktigt mäktigt att se - matchen, arenan och hela stämningen.






Vi besökte Sagrada de familia, en stor katedral i Barcelona men den största tiden spenderades i centrum. Det blev lite shopping tisdag och även onsdag, den dagen det var soligast och man till och med kunde gå runt i kort kjol och bara en topp. Men det mesta handlades ändå på torsdagen då paniken lite smått infann sig, då man inte riktigt gjort av med tillräckligt mycket pengar... 
Vi fick tips på hotellet (där en svenska jobbade) om en gata där det fanns bra shopping i mindre butiker och även vart de större märkena (Pull and Bear) och billigare affärerna (Primark) låg.
De flesta affärer hade öppet till 10 på kvällarna och sista dagen hittade vi flera spännande mindre och även större butiker och affärer som vi gjorde flera fynd.

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar